Workshop Splitsen

Wil je zelf moderne lijnen leren splitsen of weten welke lijnen je waarvoor moet gebruiken? Op zaterdag 1 februari 2020 organiseert de recreatiecommissie in het Oorlam een workshop “Splitsen van moderne lijnen”. 

  • 10.00Hr : inloop
  • 10.30Hr :  begin workshop (duurtijd 3 tot 3,5 uur)

De workshop wordt verzorgd door Jan-Willem Polman, auteur van het “Handboek Splitsen van Moderne Lijnen” en eigenaar van het bedrijf ‘De Lijnenspecialist’. De workshop duurt zo’n 3 tot 3,5 uur en is bedoeld voor leden van de WSVW. 
 
DOEL
Het doel is dat de deelnemer na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor lijnen aan boord en zelf de geoefende splitsen kan toepassen. Met de opgedane basis kennis zal je in staat zijn om zelf je boot te gaan optimaliseren. Of je nou een toerzeiler bent of een professioneel wedstrijdzeiler. 

De workshop start met een korte inleiding over de diverse kunststoffen en constructies die worden gebruikt voor de productie van lijnen. Ook wordt uitgelegd welke lijn je het beste voor een specifieke toepassing kan gebruiken. 

VOORAL ZELF DOEN
De workshop gaat vooral over 'zelf aan de slag zijn'. Je leert in ongeveer drie uur splitsen met lijnen die bestaan uit Dyneema® vezels, splitsen met polyester lijnen en hoe je loops en soft shackles maakt. Ook wordt aan de hand van veel praktische voorbeelden getoond hoe je dit op je eigen schip kan toepassen. 

MATERIAAL
Alle materialen en gereedschappen die nodig zijn worden verzorgd door De Lijnenspecialist. Na afloop is er gelegenheid specifieke vragen te stellen en kun je ook de benodigde splitsspullen aanschaffen. 

KOSTEN
Deelname aan de workshop kost €17,50.

DEELNEMEN
Om iedere deelnemer voldoende aandacht te kunnen schenken is er een maximum van 40 deelnemers voor deze workshop. De workshop is exclusief voor leden van de WSVW.

Wil je deelnemen, schrijf je dan in via het onderstaande formulier:


Aantal nog beschikbare plaatsen: 25

Aanmelden Splitsen 2020
NaamAantal