Jeugdzeilen Ook in 2019 organiseert de Jeugdcommissie de succesvolle Jeugdzeillessen voor Optimisten-, Splash- en RS-zeilers. De zeilers leren (beter) zeilen, maar plezier op het water staat voorop.

Voor de beginners wordt zoals altijd de cursus gestart met een zwembadles, waarin wordt geoefend op omslaan en rechtzetten van de optimist. Daarna volgen er 6 lessen vanuit de haven te Wolphaartsdijk voor alle groepen.

De data voor 2019 zijn:

- 13 april bootjes-controledag
- 14 april Zwembadles Optimisten groep beginners

- 12 mei zeilles 1
- 19 mei zeilles 2
- 26 mei zeilles 3
- 16 juni zeilles 4
- 23 juni zeilles 5
- 30 juni afsluitende les en diploma uitreiking

Vanaf 7 jaar is er de Pre-groep, Spetters die zich snel ontwikkelen en kids die al heel graag willen zeilen krijgen in deze groep de eerste beginselen van het zeilen aangeleerd en worden vertrouwd gemaakt met een optimist. Vanaf 8 jaar zijn de lessen voor beginners en gevorderden in optimist (CWO1-3) en Splash en RS-Tera (Zwaardboot CWO1-3).

Aan ontspanning zal het niet ontbreken, want ZEILFUN staat zoals altijd weer centraal.

De kosten voor deze serie lessen bedragen 60 euro per deelnemer. De kosten kunnen direct worden voldaan via iDeal. Na het invullen van onderstaand inschrijfformulier zult u doorgeleid worden naar de betaalomgeving waar direct betaald kan worden. De algemene voorwaarden die hierop van toepassing zijn kunt u hier lezen.

Algemene informatie over de zeillessen vind u in het informatieboekje. Verdere informatie zal, na inschrijving, eind maart volgen.

Lestijden
- Splash, RS-Tera en Jeugdzeilen-3: 10:00 - 15:30 uur
- Pre-groep, Jeugdzeilen-1 en -2: 10:00 - 15:00 uur

Materiaal
Voor het deelnemen aan de zeillessen dienen de leerlingen te beschikken over een eigen zeilboot (een Optimist/Splash/Feva) en minimaal zwemdiploma A. Daarnaast is in verband met de veiligheid het dragen van een goed passend zwemvest tijdens de lessen verplicht.

Hulpouders
We kunnen de hulp van ouders gebruiken bij de kraanploeg voor en na de trainingen of assisteren in het clubhuis tussen de middag. Geef aub op het formulier aan of u hiervoor een paar keer beschikbaar bent. Bij voorbaat dank voor de hulp!

Lid worden?
Deelname staat open voor zeilers met een jeugd- of gezinslidmaatschap. Niet leden kunnen eventueel lid worden tegen betaling van het eenmalige inleggeld en de jaarlijkse contributie. Kijk hier voor een overzicht van de tarieven. Om lid te worden kun je dit formulier invullen.

Jeugdzeilen Plus
'Ben je uit je Optimist gegroeid? Of pas je er nog in maar heb je je CWO-diploma’s al? Wil je geen wedstrijdzeilen? En wil je wel nieuwe dingen leren? Schrijf je dan in via deze pagina!

Vragen kun je het best even mailen naar jeugd@wsvw.com  


Inschrijfformulier Jeugdzeilen 2019Naam
Ruben Heijnen
Thomas Luitwieler
Kay Immers