De recreatiecommissie organiseerde onlangs een opfriscursus marifonie. De presentatie van Pieter van Breugel van Rijschool DEK kan je vinden op zijn site: marifoon / Cursusaanbod | vaarklaar.eu . Indien nog leden interesse hebben in deze cursus, kunnen zij dit aangeven in het onderstaande formulier.

Ieder jaar wordt in ons clubblad (de Vaan) een inlegblad gepubliceerd, waar je allerhande nuttige informatie vindt, waaronder handige telefoonnummers en marifoonkanalen.

VDES

Interessant om te weten is dat Rijkswaterstaat afgelopen najaar 20 marifoonkanalen heeft gewijzigd. Voor nieuwere marifoons vormen de wijzigingen naar verwachting geen probleem. Sommige oude modellen, die niet beschikken over de juiste kanalenset, kunnen na de wijziging niet meer worden gebruikt voor communicatie met desbetreffende stations. Staat er bij uw marifoon op 87 nog ‘d’ of ‘duplex’, dan kunt u hem in de nieuwe situatie niet meer gebruiken om te ontvangen. Staat er ‘s’, ‘simplex’ of ‘L’, dan is er geen probleem. Laat uiterlijk 31 december 2023 de analoge simplexkanalen 1027 en 1028 in uw marifoon programmeren. Vanaf 1 januari 2024 wordt de nieuwe indeling volledig in gebruik genomen binnen Europa.

 

De marifoonkanalen wijzigen binnenkort. (bron: Varen Doe Je Samen!)

 


Aanmelden Wachtlijst Opfriscursus Marifoon 2023
Wachtlijst Opfriscursus Marifonie 2023

Naam
Koen Verbeke
Hans Koole
Martijn Roelands
Ton Eijsermans
Adriaan Roose
frédéric Dignef