Presentatie Nacht Navigatie

Op zaterdag 23 maart van 16:00 – 17:30 uur organiseert de recreatiecommissie een presentatie  over “Nacht Navigatie”. Onder de bezielende begeleiding van een ervaringsdeskundige (Jan Gerrits) wordt u meegenomen op een reis langs de voorbereiding tot en met een nachtelijke tocht. Jan is havenmeester in Zierikzee en geeft trainingen en cursussen voor de watersport. Hij heeft een maritieme loopbaan van 45 jaar in o.a. de Defensie Marine ( beroepsmilitair), varende functies, gezagvoerder patrouillevaartuig en betonningsvaartuig. Daarnaast wal functies als: regionaal verkeersdienstleider verkeerspost Hansweert en tot op heden dus havenmeester.

Welke elementen spelen een rol bij de voorbereiding van een nachtelijke tocht? Eenmaal ‘s nachts op het water wordt je geconfronteerd met allerlei verschillende soorten verlichting van schepen en betonning. Weet je zeker welk licht waarbij hoort en hoe neem je een eventuele twijfel daarover weg? Vanaf het moment van vertrek navigeer je, gebruikmakend van herkenningspunten, langs alle obstakels op de route, maar welke navigatiemiddelen gebruik je hier eigenlijk voor? Vroeger was het een kompas,  passer, log en een kaart. Wat bieden de huidige middelen als mogelijkheden en wat als die ineens uitvallen? Onderweg passeren niet alleen onderwerpen als scheepvaart, betonning, verlichting en navigatie hulpmiddelen, maar ook omstandigheden waar je rekening mee moet houden zoals weersverwachting, slecht zicht, wind en golfslag, stroming en onverwachte gebeurtenissen.

Na afloop is er aan de bar mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen, stoere verhalen of het stellen van nog wat vragen die je na afloop alsnog te binnen zijn geschoten. Kortom: Is nachtelijk varen nieuw of nog geen gesneden koek, wil je hier gewoon meer over weten of ben je een oude rot in het vak maar wil je jouw kennis opfrissen, kom dan zeker naar de presentatie “Nacht Navigeren”!

Om inzicht te krijgen in het aantal verwachte aanwezigen graag het onderstaande formulier invullen.


Aanmelden Presentatie NachtNavigatie
Naam
Nico Janssens
Jacob Db
Bob Wolfs
Koen Van Bezu
Paul Duine
Willem Louwerse
Johan Vergaert
Dave en Maja Basketfield
Dirk Johnson
Rik Van Ham
Rik van Ham
Jan Harten
Bernard STEVANT
Paul De Prest
Stefan Potschka
Ralph Tulp
Kurt Vanheste
walter van gerwen
Alex Kuppens
Hans Feijen
Jan van Schagen
Danny en Susan Claessens
Frank Sieuwerts
Luc Dens
arjan rijnaard
Didier Petit
Hans Walrave