Lezing maritiem erfgoed Robbert Das.

Wie kent ze niet, de handmatig getekende 3D tekeningen van Robbert Das. De tekeningen van wedstrijdzeilboten zijn voedingsbodem geweest voor jachtontwerpers en digitale tekenprogramma’s die nu leidend zijn in de nautische ontwerpwereld. Bijna iedereen heeft ooit kennis gemaakt met zijn wonderlijke tekentalent.

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heeft 30 gesigneerde technische tekeningen van Robbert Das gekocht. Het is een erkenning van de historische en kunstzinnige waarde van deze tekeningen en de door Robbert Das met zijn tweelingbroer Rudolf ontwikkelde unieke handmatige 3D tekenmethode. 

De gebroeders Das adviseerden middels hun getekende oplossingen en technische beschrijvingen ook hoe we moeten anticiperen op gevolgen van de opwarming van de aarde. 

Het oeuvre van Robbert Das is ruimschoots en het artistiek scheppend werk vraagt om te worden doorgeleid naar komende generaties. Zijn unieke tekentalent biedt huidige en toekomstige technische (scheepsbouw) studenten, basismateriaal en de perfecte leermethode tot inzicht in  driedimensionaal ontwerpen.

Stichting Maritime Art & Design houdt het maritieme erfgoed  van Robbert Das levend en verzorgt op 18 januari van 19:00 – 20:30 uur een lezing over zijn leven en werk in het Oorlam.  Dimp Nelemans, voorzitter van de stichting, vertelt over zijn levensverhaal. Ludo van Well, secretaris &  jachtontwerper, gaat verder in op zijn werk en de technische tekeningen. Er zijn tijdens de lezing ook originele tekeningen van Robbert Das aanwezig. 

Wij verzoeken uw aanwezigheid bij de lezing via onderstaand formulier kenbaar te maken, zodat wij weten op hoeveel enthousiaste toehoorders wij kunnen rekenen. 


Aanmelden MaritiemErfgoedNaam
Frits Sant
Alfred van den Berg
Arjan Rijnaard
Jan van Schagen
Annemiek Manni
Martin Van der Plas
Jan Harten
Nico Janssens
Paul Duine
J. v.d.Welle
Eric Mijnlieff
Jeroen van Broekhoven
Derius van der Bijl
Merien Van loo
Bruno Blaton
Joost Schuijs
Jaco en Cara Db