De boot niet uit het water gehaald deze winter ?

Dan is dit een uitgelezen kans om deel uit te maken van het clubje mazzelaars die de winterwedstrijden van de WSVW mogen varen.

Haak nu niet gelijk af bij het woord wedstrijd.  De een heeft misschien mooiere of snellere spullen dan de ander, er is altijd wel iemand fanatieker of met meer ervaring of misschien ben je dat juist zelf, maar dat maakt allemaal niet uit. Het is gewoon mega fun om lekker over de winterperiode steeds uit te kijken naar die zondag van de maand dat je weer buiten mag spelen.

Het is laagdrempelig, er doet van alles mee. De wedstrijdcommissie  zal met best effort zorgvuldig trachten een passende handicap rating voor jouw trots vast te stellen zodat ook de scheepspotentie voor zover als mogelijk verrekend wordt in het eindresultaat. Het is echt geen veld met high tec racers en varende geldbuidels, zelf vaar ik een friendship 25 uit 1987 met dacron zeilen van 5 tot 10 jaar oud en een 2e hands genaker en kan daar prima mee uit de voeten.

Verder maak je het zo spannend als je zelf wilt. Voor hen die het allemaal al (denken te) weten is het een uitdaging om te kijken dat ook werkelijk zo is, waarbij we  natuurlijk absoluut geen gene hebben om goede ideeën af te kijken en te stelen van onze medestrijders om zo zelf ook meer uit ons bootje te halen.

Zijn het wat prillere wedstrijdervaringen, dan ga je gewoon zover als waar je jezelf happy bij voelt. Je zal zien dat je met het beetje extra wedstrijd adrenaline meer uit je schip kan halen dan je voorheen voor mogelijk zou houden. Alleen dat al maakt het een gave ervaring en een super leerproces. Ongeacht het eindresultaat is het gewoon steeds weer een heerlijk dagje varen en een legitiem excuus van overmacht voor het bezoekje aan je schoonmoeder 😊

Soms is het lente met een mooi zonnetje met een fijne 4 Bf.  Soms is het koud en nat en lijkt een luie stoel voor een haardvuurtje een perfecte dagbesteding. Juist dan is de bevrediging, als je na het trotseren van deze ontberingen alles weer hebt opgevouwen en met een donker Belgisch biertje in de hand aan het napraten bent in het oorlam, des te groter (net als de verhalen…)  Je bent dan blij dat je binnen bent met blaren op je handen, kramp in je onderarmen en koude voeten, maar had het voor geen goud willen missen en kijkt alweer uit naar de volgende.

De voorpret begint al als de windvoorspellingen van buienradar en windguru ver genoeg vooruit kijken om de betreffende zondag te bevatten. (totaal onbetrouwbaar natuurlijk maar je kijkt toch)

Voor de kosten hoef je het niet te laten, ben je WSVW lid doe je voor het symbolische bedrag van 15 euro mee aan de hele serie. We hebben nog vier wedstrijden in het verschiet, vier mooie en bovenal gezellige zeildagen.

Ook voor de individuele dagen zelf is het de moeite waard, maar als je nu instapt kan je ook nog steeds voor een mooi overall resultaat varen.  Er is nu één wedstrijd gevaren in november en die van december is niet door gegaan. Als de komende 4 wedstrijden doorgaan en je doet ze allemaal mee dan kan je die van november wegstrepen als slechtste resultaat. Dus als je fanatiek voor het overall klassement wil gaan kan dat ook nog steeds als je nu nog instapt.

Dus, kijk even naar de datums en spelregels op de WSVW website, zeg je andere afspraken af en kom lekker meevaren deze winter. Maar pas wel op want het is een virus, volgend jaar wil je weer.

Ik zie jullie 21 januari op de startlijn en in het het Oorlam.

Jan Aartsen / Bluessister