Hondvriendelijke jachthaven: 3e prijs

WSVW in top meest hond-vriendelijke jachthavens van Nederland

Op maandag 11 maart kreeg de jachthaven WSVW in Wolphaartsdijk de derde prijs uitgereikt voor meest hond-vriendelijke jachthaven van Nederland, door de vereniging “Hond aan boord”. Met nipt verschil gingen Drimmelen en Bruinisse er met de eerste en tweede prijs vandoor. De prijs garandeert dat viervoeters bij WSVW net zo welkom zijn als hun baasjes!

Veel pleziervaarders hebben een hond aan boord, maar lang niet iedere jachthaven houdt daar rekening mee. Jan Rutten van de vereniging “Hond aan boord” vertelt waarop bij de jurering voor de prijs wordt gelet: “Wij kijken allereerst naar de steigers. Zijn die splintervrij en zonder roosters? En staat er een schoon bakje water klaar voor honden? Verder scoort een jachthaven punten wanneer er uitlaatveldjes in de buurt  zijn, bij voorkeur voorzien van hondenpoepzakjes. Tenslotte is het belangrijk dat een jachthaven waarschuwt voor eventuele gevaren voor honden. Denk bijvoorbeeld aan water gerelateerde ziekten als botulisme of vergiftiging door blauwalg. En wordt een hond toch ziek aan boord, dan weet een hond-vriendelijke jachthaven natuurlijk het adres van een goede, dienstdoende dierenarts in de buurt.”

Waardering

De prijs werd in ontvangst genomen door voorzitter Patrick van de Ven en innovatie commissaris Jankees Padmos, die voor de gelegenheid zijn twee labradors had meegebracht.  Beide heren vinden de prijs een eer en zien het als een stukje bijzondere waardering voor de gastvrijheid in hun jachthaven. “Het is een mooie opsteker voor WSVW dat dit opgemerkt wordt en landelijk onder de aandacht wordt gebracht. Niet alleen voor ons als bestuur, maar zeker ook voor onze havenmeesters. Die zetten zich hier dagelijks voor in.” En volgend jaar? “Dan gaan we natuurlijk voor de eerste prijs!”