Beste Leden,


Gelukkig even geen nieuwe maatregelen, maar met een mooi paasweekend voor de deur zijn er toch wat zaken welke we graag met u willen delen en waar we uw aandacht en medewerking voor vragen.

Zoals u wellicht weet zijn er reeds gebieden, ook in de Zeeuwse Delta, waar jachthavens verplicht geheel gesloten zijn, zowel voor recreatie als voor onderhoud of inspectie aan de boot, niemand mag er op. Er zijn nog steeds mensen die denken dat dit niet kan of mag – maar het gebeurt wel. In opdracht van en in overleg met de bevoegde instanties mogen er 50 auto’s op en rond het terrein. Met de paasdagen in het verschiet een duidelijke oproep aan u allen om dit te respecteren.

Helaas maken we vandaag ook weer mee dat mensen op oneigenlijke wijze het terrein betreden of op ongepaste wijze ons eigen personeel aan- en toespreken. Doe dit niet, dit gedrag van enkelen maakt dat we met zijn allen straks voor een gesloten poort staan.

Het gebeurt dus nu frequent dat mensen de reis naar de haven hebben gemaakt om vervolgens gewoon weer naar huis te kunnen gaan. Vol is immers vol. Dat is niet leuk, maar we vragen wel uw begrip.

Onze Minister-President zegt het zo mooi, laten we een beetje aardig zijn voor elkaar. Laten wij dit ook binnen onze vereniging doen, sommigen hebben 7 dagen van de week tijd om naar de haven te komen, anderen zijn nog aan het werk en hebben alleen het weekend. Kunt u door de week dan is het fijn als u het weekend aan een ander gunt, bij 50 auto’s stopt het immers.

Een andere vraag die we krijgen is of het financieel invloed heeft. Krijg ik geld terug of moet ik extra betalen omdat mijn boot niet op tijd weg is? Als bestuur hebben we besloten dat Corona geen financiële invloed heeft. Moet u dus wat langer blijven liggen dan normaal omdat u niet naar de boot kan komen of niet naar de plek kan varen waar u moet zijn, dan zullen wij daar geen extra kosten voor in rekening brengen. Heeft u een plaats in onze haven die u niet gebruikt dan levert dat geen restitutie.

Wel missen we als vereniging omzet uit bijvoorbeeld het Oorlam en van passanten (passanten worden geweigerd).

De haven is van ons allen, laten we behouden en koesteren wat we samen hebben en de beperkingen die gesteld zijn respecteren. En vooral in deze lastige periode met respect met elkaar omgaan. Ook als het aantal van 50 auto’s op het terrein is bereikt en U geen toegang tot het terrein wordt verleent.

Wij wensen u prettige paasdagen.

Namens het bestuur.
Patrick van de Ven
Voorzitter WSVW

Reeds genomen maatregelen:

 • algehele sluiting van het clubhuis/Oorlam
 • beperkte toegang havenkantoor
 • Toegang beperkt tot 50 auto’s 
 • Het is vanaf 30 maart niet meer toegestaan om aan boord te overnachten, u dient de haven voor 19h00 te verlaten en niet voor 07h00 te betreden. 
 • Per onmiddellijke ingang zijn de sanitair gebouwen en ruimtes gesloten en is er alleen nog 1 toilet beschikbaar in de toiletten bij het havenkantoor.

Tevens vragen we ook u als lid gehoor te geven aan richtlijnen van het RIVM. Dit betekent:

 • Heeft u verkoudheidsklachten of lichte koorts
 • Heeft u contact gehad met iemand die Corona heeft, of bent u in een gebied geweest waar Corona heerst - Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet.
 • Vermijd onnodige sociale contacten
 • Was uw handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Graag 1,5 meter afstand houden tot andere mensen
 • Aanvullend - geen samenscholingen van drie personen of meer - dus ook niet met meer dan twee man aan één boot werken.