Corona-update #10 , d.d. 21-08-2020
 
Beste leden,
 
Naar aanleiding van de aangescherpte regels volgt hierbij een corona-update met enkele aanpassingen en mededelingen op deze regels gebaseerd.

Allereerst wil namens het bestuur en het haventeam de complimenten aan u overbrengen over de afgelopen periode. Een periode waarin wij als leden van een mooie vereniging hebben laten zien met de opgelegde regels op een voortreffelijke manier om te gaan, zodat wij hebben kunnen genieten van het mooie weer op onze haven. Dankzij ons gezamenlijke gedrag hebben we naast het gebruik van onze boot en verenigingsfaciliteiten ook de jeugd kunnen laten zeilen voor het CWO, de BBQ-plaats kunnen gebruiken én kunnen genieten in het “Oorlam in aangepaste vorm” waarbij ook de koffieautomaat in het (echte) Oorlam gebruikt kon worden.

Helaas hebben wij in het licht van de aangescherpte regels moeten besluiten tot het afgelasten van het Mosselfeest, wat in aangepaste vorm in de steigers stond totdat de nieuwe beperkingen kwamen. De Recreatiecommissie heeft moeten constateren dat het programma zoals voorzien voor het mosselfeest, o.a. met de laatste corona restricties vanuit de overheid niet door kan gaan. De op die dag geplande Mosselrace gaat ook niet door. De reeds aangemelde leden ontvangen z.s.m. hun reeds betaalde deelnamegeld retour.

Binnen de spelregels kunnen vooralsnog de overige zaken gelukkig doorgaan en open blijven. Graag vraag ik nog speciaal aandacht voor het volgende rondom het Oorlam en de BBQ-tent.
Het “Oorlam in aangepaste vorm” zal tot en met september nog openblijven (hierna is de loods nodig voor de winterstalling), openingstijden in september:

 • Vrijdag 12:00 – 19:00 u
 • Zaterdag 12:00 – 19:00 u
 • Zondag 12:00 – 19:00 u
Spelregels BBQ-tent
Deze kunt u als lid blijven gebruiken, met inachtneming van de reeds geldende spelregels:
 • 1,5 mtr afstand als u niet tot 1 gezin behoort.
 • Tafels mogen niet verplaatst worden.
Als u gebruik maakt van de BBQ-tent, dan graag uw aandacht voor het verzorgen van doorstroom onder de BBQ-tent. Door de Corona-maatregelen zijn er minder plaatsen beschikbaar, mogelijk willen meer mensen gebruik maken van de BBQ-tent: bent u gereed, graag dan plaats maken voor anderen. Vergeet niet om tijdens het bakken & braden rondom de gezamenlijk te gebruiken barbecues ook de 1,5 m afstand in acht te nemen.
 
Laten we ons houden aan de regels, we zijn zo al erg ver met elkaar gekomen. Dan kunnen we ook de resterende (zomer)periode met elkaar blijven genieten op onze haven.
Houdt 1,5 m afstand, creëer geen drukte en blijf gezond.
 
Namens het bestuur,
Ard-Jan Bruijs
Voorzitter Watersportvereniging Wolphaartsdijk
 
Eerdere updates kunt u vinden op www.wsvw.com 


Tevens vragen we ook u als lid gehoor te geven aan richtlijnen van het RIVM. Dit betekent:
 • Heeft u verkoudheidsklachten of lichte koorts.
 • Heeft u contact gehad met iemand die Corona heeft, of bent u in een gebied geweest waar Corona heerst - Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet.
 • Vermijd onnodige sociale contacten.
 • Was uw handen regelmatig met water en zeep.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Geen handen schudden.
 • Graag 1,5 meter afstand houden tot andere mensen.