AFGELAST! Seizoensopening

DEZE ACTIVITEIT IS AFGELAST!!

Op zondag 19 april van 15.00 tot 17.00 uur is de seizoensopening in loods 1 waar u, zoals inmiddels gebruikelijk is, onder het genot van een hapje en een drankje wordt ingelicht over de activiteiten van de commissies en waar u in gesprek kunt gaan met de commissie leden over deze activiteiten en ook van de gelegenheid gebruik kunt maken om uw wensen of ideeën kenbaar te maken. De toegang is gratis. De borrels en hapjes ook!

Extra tijdens deze seizoensopening
Sinds 2018 brengt GalleryMaritime uit Colijnsplaat de nalatenschap van maritiem tekenaar Robbert Das als benefiet onder de aandacht. Met zijn 3D tekeningen roept Robbert Das herinneringen op bij de watersporters van alle leeftijden. Wie ‘in de watersport is’ kent het ongelofelijke tekentalent nog van de tijd dat er in het midden van de Waterkampioen Das-posters zaten van bijzondere zeilschepen. 

Tijdens de opening van het nieuwe vaarseizoen verzorgt de galerie een expositie in de LOODS met boeken, een kalender en originele tekeningen van Robbert Das. Het boek Ocean Pioneers van Robbert Das is te koop en bevat talrijke Das tekeningen. 

De galerie komt die middag met de Eeuwigdurende Verjaarkalender: HET WONDER VAN RAPENBURG. De kalender bestaat uit twaalf tekeningen waarin Robbert Das je meeneemt in het scheepsbouwproces van het jaar 1627. Want, bijna vierhonderd jaar geleden, werden bij de Peperwerf op Rapenburg in Amsterdam, met bijna uitsluitend mankracht, Spiegelretourschepen gebouwd zoals de Batavia.

Deze nieuwe verjaardagkalender krijgt bij ons op de WSVW zijn eerste publieke presentatie. Komt dat allen zien!