Micro Magic Wintercup

De vereniging Micro Magic Nederland heeft als doel het bevorderen van het Radio Controlled (RC) zeilen met de Micro Magic eenheidsklasse en richt tijdens het winterseizoen de wintercup in, deze wedstrijden worden op verschillende plaatsen in Nederland gevaren.

Na jaren oefenen met het organiseren van onze eigen WSVW wintercompetities is de tijd rijp om de stap te zetten en een plaatsje in te nemen op de “Micro Magic Nederland wintercup” kalender. Op 20 november 2022 is de WSVW gastheer voor een officiële Micro Magic wedstrijd.

Het zou leuk zijn dat we met een groot aantal WSVW MM-zeilers aan de start staan zodat we onze club op de (inter)nationale Micro Magic kaart kunnen zetten en ook kunnen uitpakken met onze schitterende haven en actieve vereniging.

Dus niet twijfelen en inschrijven zodat we er een prachtige dag van kunnen maken. Supporters zijn natuurlijk ook welkom.

Competitie dagindeling

  • Vanaf 10:00 - Verzamelen bij het havenkantoor
  • 10:30 uur - Briefing
  • 11:00 uur - 1e start van de ochtendwedstrijden
  • Pauze
  • 1e start van de namiddagwedstrijden
  • Uitslagen verwerken en afsluiten

Bij een officiële wedstrijd horen officiële klasse regels, deze kan je terugvinden op de website van Micro Magic Nederland - klasseregels. Ook het inschrijven voor deze wedstrijd gaat via Micro Magic Nederland.

Op de dag zelf wordt er gevaren volgens het lage punten scoringssysteem (1=1 pt, 2=2 pt. etc.) Er geldt 1 aftrekwedstrijd bij elke 5 gevaren wedstrijden. De baan wordt per wedstrijddag door een ervaren wedstrijdleiding bepaald, evenals het aantal ronden dat de baan dient te worden gevaren. Verdere info is te vinden op webpagina wedstrijdbepalingen Micro Magic Nederland.