Kampioenen!

Afgelopen zeilseizoen hebben de WSVW-zeilers weer van zich doen spreken bij wedstrijden in binnen- en buitenland.

Zo is Annemiek Bekkering met haar bemanning Annette Duetz wereldkampioen geworden in de 49er FX en is zij genomineerd voor de titel Sportploeg van het jaar!

Rutger Krijger en Caroline van Beelen wonnen dit jaar, net als vorig jaar, met hun Jack Rabbit de J 109-klasse én het overall klassement van de grotere boten, de zogeheten Black Group. Daarvoor wonnen zij ook al het Zeeuws Kampioenschap ORC-2, dat tijdens het Deltaweekend werd gevaren.

Ook onze jeugdzeilers doen van zich spreken:
Ons Splashteam timmert behoorlijk aan de weg! De resultaten van het hele team zijn goed, maar enkele zeilers verdienen een bijzondere vermelding:
Jules van Raaij won de DeltaCombi in de Splash A, en werd in zijn eerste volle jaar in de Splash derde in het landelijk klassement in eveneens de A-klasse.
Zowel Jules als Maryn Wilkes (landelijk 5e in de Splash A) zijn door de Splash Klasse Organisatie Nederland uitgenodigd om deel uit te gaan maken van het Topteam, maar zij hebben de keuze ge-maakt te blijven trainen bij ons team. 
Dat geldt ook voor Finn Snijders, die op grond van zijn prestaties (12e in de Splash A) is uitgenodigd voor het Talentteam van de SKON.
Melani de Bat won de Deltacombi in de Splash B en gaat volgend jaar vast ook hoge ogen gooien in het landelijk klassement.

Bij de Optimist-zeilers heeft Lucas Pieters zich in de kijker gevaren: op grond van zijn uitstekende prestaties bij de landelijke wedstrijden is hij uitgenodigd voor de Jeugdploeg van de Optimist Club Nederland. Dat betekent dat hij met de beste acht zeilers van Nederland (tot en met twaalf jaar) gaat trainen!

De prestaties van de Valkenzeilers willen we ook niet onvermeld laten: door de gezamenlijke prestatie van de teams De Valkeniers (Hans Koole, Rinus van de Vrie en Jankees Valkier) en de Hanzes (Hans de Jager, Hans Platteeuw en Arjan Visser) staat de Veerse Meer Bokaal weer een jaar in het Oorlam.

WSVW-zeilers zeilen dus overal, en met hun prestaties zetten ze de WSVW mooi op de kaart! 
Natuurlijk willen we dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. We zijn trots op 'onze' zeilers en willen dat graag laten blijken. Op de nieuwjaarsreceptie willen we daarom onze kampioenen extra in het zonnetje zetten. We nodigen jullie van harte uit op 6 januari in het Oorlam!