Scheepvaartberichten

Op deze pagina vind je informatie over de waterwegen zoals werkzaamheden, bedieningstijden. We gebruiken zoveel mogelijk betrouwbare externe links.

Blauwe golf op het kanaal door Walcheren voor 2019

Door een slimme aanpassing blijven er op vaste tijden 16 doorvaarten over het Kanaal mogelijk. Acht doorvaarten in de richting van Vlissingen naar Middelburg/Veere en acht doorvaarten van Middelburg/Veere naar Vlissingen. Om zowel de beroepsvaart als de recreatievaart goed te blijven bedienen wordt (beter dan in het bedienschema 2018) rekening gehouden met het verschil in snelheid en de maximale snelheid van schepen die gevaren kan worden op het langste stuk tussen de Schroebrug bij Middelburg en de Draaibrug Souburg. Dit houdt wel in dat de Blauwe golf in zijn totaliteit iets langer wordt: 1 uur en 18 minuten richting Middelburg (dit was 55 minuten) en 1 uur en 12 minuten richting Vlissingen (dit was 1 uur en 5 minuten). De snelle schepen (inclusief de beroepsvaart) gaan er dus iets langer over doen met als voordeel dat ook de langzame recreatieschepen mee kunnen met de Blauwe golf.

De juiste uren van de blauwe golf vindt u op https://www.zeeland.nl/sluizen-en-bruggen/bedieningstijden-sluizen-en-bruggen (Topic: Recreatievaart Blauwe Golf).

De Blauwe golf zal overigens in 2019 eindigen op het moment dat de renovatie werkzaamheden aan de Stationsbrug in Middelburg starten. Het aantal dagelijkse openingen zal dan worden teruggebracht en afgestemd met de  separate, en zeer beperkte , bediening van de noodbrug. De werkzaamheden aan de Stationsbrug zijn voorlopig gepland voor de periode van medio oktober 2019 tot en met medio april 2020.  Hierover moeten nog aanvullende afspraken gemaakt worden met de projectorganisatie renovatie Stationsbrug.

Andere Berichten

Voorlopig geen andere meldingen