Najaarswedstrijdtraining 2018 #4

Beste doorgewinterde jeugdzeilers,

Training Optimist en RS Feva – 2 december 2018

Zoals de voorspelling er voor morgen uit ziet hebben we met veel wind te maken en windvlagen die behoorlijk op kunnen lopen.

Besloten is op de trainingen door te laten gaan en morgenochtend te gaan bekijken wat er mogelijk is. Bij teveel wind zal er gestart worden met theorie maar uiteraard zal er, als de mogelijkheid het toelaat, worden gevaren. Het kan zijn dat de training daardoor iets korter is dan normaal.

De training voor de Splashes zijn afgerond vorige week, daar vindt morgen dus geen training voor plaats.

Ook dit jaar organiseert de jeugdcommissie najaarstrainingen voor alle beginnende en gevorderde wedstrijdzeilers van de WSVW & wijde omstreken. Er wordt gevaren op het Veerse Meer vanuit de haven van de WSV Wolphaartsdijk.

De trainingsdata:

  • 28 oktober
  • 4 november​
  • 18 november​
  • 25 november​
  • 2 december (reservedatum)

De training van 18 november is afgelast voor RS Feva en Optimist. De training voor de Splash gaat, zowel in Wolphaartsdijk als in Hellevoetsluis, wel door. De reservedatum, 2 december, zal gebruikt worden.De trainingen beginnen om 10:00 uur en zullen worden verzorgd voor de Optimist, Splash, RS Tera en Laser bij voldoende deelname.

Nieuw dit jaar is dat we ook training verzorgen voor zeilers in de RS Feva! Voor de zeilers die een eigen boot en een zeilmaatje hebben: schrijf je snel in! Let op: allebei de zeilers moeten zich inschrijven. Geef op het inschrijfformulier aan met wie je samen vaart. Heb je geen boot? Of heb je geen zeilmaatje? Heb je geen boot én geen zeilmaatje maar lijkt het je wel leuk om tweemansboot te varen? Schrijf je dan ook snel in! We kunnen dit jaar namelijk een aantal boten gebruiken van Aquavitesse. De boten worden gratis ter beschikking gesteld door Aquavitesse. Er moet wel betaald worden voor de stalling van de boten op het terrein van de WSVW. Er zijn vier boten beschikbaar. Als er een oneven aantal zeilers heeft ingeschreven voor de trainingen in de RS Feva dan zal er tijdens de trainingen doorgewisseld worden. Dan komt toch iedereen aan zeilen toe.

De deelnemers dienen tijdens het zeilen te allen tijde een zwemvest te dragen en verplicht een droogpak.

De kosten voor deelname aan deze training bedragen 50 euro voor (jeugd-/gezins-)leden van de WSVW. Niet-leden betalen 100 euro. Betaling gebeurt via iDeal bij inschrijving.

Niet leden kunnen eventueel jeugdlid worden tegen betaling van het eenmalige inleggeld en de jaarlijkse contributie. Klik hier voor meer informatie voor nieuwe leden.

We willen nieuwe deelnemers aan deze training erop wijzen dat de wedstrijdtraining een ander karakter heeft dan de CWO-jeugdzeillessen in de zomer. Onze wedstrijdtrainers leren je de basistechnieken van het wedstrijdzeilen; hoe werkt een start, hoe ga je rond de boei, wie heeft er voorrang, en hoe vaar je zo snel mogelijk een kruisrak? Daarnaast worden er onderlinge wedstrijdjes gevaren. Leuk en leerzaam. De wedstrijdtraining staat open voor zeilers die tenminste zelfstandig een kruisrak naar de bovenboei kunnen varen.

Ook deze training kunnen we weer goed de hulp van ouders gebruiken. Bijvoorbeeld assisteren bij de kraanploeg voor en na de trainingen. Geef aub op het formulier aan wanneer je beschikbaar bent. Bij voorbaat dank voor de hulp!

Inschrijven via onderstaand inschrijfformulier, bij voorkeur voor 15 oktober. Vragen kun je het best even mailen naar jeugd@wsvw.com.
Wil je je boot bij de WSVW stallen tijdens de trainingen? Dat kan! Neem even contact op met het secretariaat via secretariaat@wsvw.com of 0113-586089.


Inschrijfformulier Najaarstraining 2018NaamKlasse
Martijn WalraveSplash A
Myrthe MoelikerRS Feva C
sanne van beersRS Feva C
Livia Van de venRS Feva B
Finn SnijdersSplash A
Annelotte van MierloRS Feva nvt
Doris RijnaardOptimist C
Jules van RaaijSplash A
Emile van RaaijSplash B
Mette MooijRS Feva B
Ralph StronkSplash B
Faye StronkOptimist C
Andreas ZwanenburgSplash A
Barbara WestdorpOptimist C
Jelle WestdorpOptimist C
Maryn WilkesSplash A
Jacob van der PantSplash B
Melani de BatSplash B
Maud CheizooSplash B
Brennan WilkesSplash B
Jort FaberSplash B
Quinten PietersOptimist C
Storm PotteboomRS Feva C
Tobias van der PantSplash B
charlotte de VriesSplash nvt
sigert de VriesSplash B
Daphne SomersSplash A
Jente goossensRS Feva B
Laurits van de VenSplash B
marle goossensOptimist C
Wouter GeradtsSplash B