Midzomerfeest 2021

Het is inmiddels begin juni en met het mooie weer van de afgelopen dagen is het goed vertoeven op de haven. Zolang wij met z’n allen de RIVM regels naleven kan er eigenlijk best veel op het haventerrein.

De maatregelen staan het nog niet toe dat wij “terug naar normaal” grote feesten en georganiseerde activiteiten realiseren. Wat wel mag is binnen je eigen gezin of met groepjes van max. 4 personen bijeen komen. Van deze gelegenheid wil de recreatiecommissie gebruik maken om toch op 19 juni gezelligheid op de haven te creëren, maar laat ik eerst even benoemen wat wij in tegenstelling tot voorgaande jaren niet doen:

  • Er is geen brandblusserkeuring. JB Nautic is een iets andere weg ingeslagen waardoor wij op zoek  moeten naar een andere (betaalbare) oplossing.
  • Er is geen gezamenlijke barbecue. De verwachte groepsgrootte bij mooi weer zal zeker weer richting 170 leden gaan en voor dat soort activiteiten mogen wij nog niets organiseren.

WAT DOEN WE DAN WEL?


10:30 – 12:00 uur Rommelmarkt tafels

Om 10:00 uur worden, bij mooi weer, een aantal tafels buiten gezet waar leden de gelegenheid krijgen om hun spullen aan te bieden. Let op: als het regent gaan wij niets binnen neerzetten en is er geen rommelmarkt. Wilt u gebruik maken van een tafel laat het ons dan voor vrijdag 18 juni 12:00 uur weten via recreatie@wsvw.com want vol is vol. 


13:00 – 17:00 uur Spelletjes middag
We steken dit jaar in op “het gezin”. De recreatiecommissie faciliteert dit jaar een spelletjes middag met verschillende oud Hollandse & Vlaamse spelen. Ieder gezin, huishouden of vriendensamenstelling kan hieraan mee doen. Voorwaarden zijn:

  • Was (vaak en) goed je handen met water en zeep voordat je een spel speelt
  • Houdt afstand van iedereen die niet bij u in huis woont
  • Ga niet naar drukke plekken (lees: is een spel bezet, kom dan later nog eens voorbij)
  • Groepsgrootte max. 4 personen (m.u.v. gezinnen/huishoudens)
  • In gebouwen is een mondkapje verplicht

De spellen staan ruim genoeg opgesteld dat aan alle regels kan worden voldaan.
Klik hier voor de spelregels van de spellen en een score kaart voor je gezin of groepje downloaden. Neem hem geprint mee.


14:00 – 17:00 uur Disk golf
Frisbee is een sport waar iedereen, jong en oud aan mee kan doen. Daar waar frisbee vooral in verband wordt gebracht met een disk ‘overgooien’ tussen 2 of meerdere mensen is DISK GOLF een spel waar je via een parcours naar een doel moet komen in zo min mogelijk worpen. Inmiddels wordt disk golf in meer dan 40 landen (waaronder ook Nederland) gespeeld.


 
Tijdens het midzomerfeest staat een parcours op het haventerrein opgesteld en kan er door iedereen kennis gemaakt worden met deze groeiende sport. De RC is aanwezig om de spelregels nog eens toe te lichten en je wegwijs te maken in het opgezette parcours.

IJscokar
Mocht je een bel horen op de haven, dan kan het zomaar zijn dat er een ijscokar over de haven rijdt. Schroom niet en kom gerust een ijsje halen (zo lang de voorraad strekt). Ook hier vragen wij om afstand in acht te houden als je in de rij staat te trappelen om een bolletje ijsje te bemachtigen.

12:00 – 22:00 uur Oorlam
Het Oorlam & terras zijn geopend tot 22:00 uur. Houdt aub rekening met de beperkte hoeveelheid zitplaatsen. Er mogen 4 personen aan een tafel. Nodig eens een lid uit om bij je aan tafel te komen zitten als het terras vol zit maar er nog plaatsen aan jouw tafel over zijn. Zo kunnen wij binnen de beperkingen toch zoveel mogelijk mensen ontvangen. Dit versterkt het verenigingsgevoel en wie weet wat voor leuke gesprekken er ontstaan.

Tombola
Heb je aan alle spellen meegedaan, lever dan je volle spaarkaart in bij de bar van het Oorlam. Uit alle volle scorekaarten trekken wij 3 kaarten die in aanmerking komen voor een klein prijsje. De uitslag wordt bekend gemaakt in Vaan 3.