Eredivisie zeilen #4 Veere

In 2016 heeft de WSVW meegedaan met de nieuw opgezette Eredivisie Zeilen. Met veel plezier hebben de vijftien leden van het team wedstrijden gevaren in Monnickendam, Giesbeek, Aalsmeer, Veere en Almere. Elke ronde bestond uit drie dagen: vrijdag, zaterdag en zondag. De boten worden door de organisatie ter beschikking gesteld en er verschijnen steeds zes boten tegelijk aan de start. Dat betekent dat er tussen de wedstrijden door gewisseld moet worden van boot, zodat alle teams evenveel wedstrijden varen. Korte wedstrijden, van hooguit 20 minuten.

De wedstrijden worden dicht bij de wal gevaren, maar de boten zijn niet alleen vanaf de kant te zien. Doordat elke boot is voorzien van een tracker zijn de races ook op internet te volgen. Daarnaast worden van elke wedstrijd ook nog live camerabeelden uitgezonden via internet.
Er leuk voor de supporters, maar ook leuk voor de zeilers zelf: zo kun je je wedstrijden achteraf nog eens bekijken en analyseren!

Uiteindelijk is de WSVW in 2016 als vijftiende geƫindigd en daarmee hebben we ons zonder selectie geplaatst voor de Eredivisie Zeilen 2017.

De WSVW heeft gevaren met een heel divers team. Het ene teamlid voer wat vaker mee dan het andere. Het ene teamlid had wat meer ervaring dan het andere. Ook de leeftijd van de teamleden liep uiteen van 15 tot 55. Hiervoor hebben we bewust gekozen. Wij vinden dat iedereen aan deze verenigingsactiviteit moet kunnen meedoen. Dat betekent waarschijnlijk dat we niet met de landstitel naar huis zullen gaan, maar wel dat veel mensen kennis kunnen maken met deze leuke, nieuwe manier van wedstrijdzeilen en ervaring kunnen opdoen met het varen op sportboten.

Voor het nieuwe seizoen zoeken we enthousiaste zeilers om het team aan te vullen. In totaal mogen we twintig zeilers opgeven voor het team. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Natuurlijk willen we niet helemaal onvoorbereid aan het seizoen beginnen, dus er wordt getraind. Tot eind maart ligt de boot die we voor trainingen mogen gebruiken in Monnickendam en trainen we mee met het programma van de Keelboat Academy. Daarna komt de boot terug naar de WSVW en trainen we hier op eigen gelegenheid verder. Van de mensen die zich inschrijven voor deelname aan de wedstrijden verwachten we dat ze ook beschikbaar zijn voor trainingen. Natuurlijk kan niet iedereen elke keer, maar helemaal zonder training is het als team lastig samenwerken.

De data en locaties voor de wedstrijden dit jaar zijn:

12-14 mei Almere
30 juni - 2 juli Aalsmeer
28 juli - 30 juli Scheveningen
1-3 september Veere
6-8 oktober   Monnickendam

 

Voor vragen kun je mailen naar wedstrijd@wsvw.com


Aanmeldformulier Eredivisie 2017